Zo houdt u uw jonge kitten gezond

Hoera! Het is eindelijk zover! Er komt een jonge kitten in huis. We weten allemaal dat katten de allerleukste huisdieren zijn. Ze zijn namelijk niet alleen lief en zacht, maar ze kunnen ook zeer goed voor zichzelf zorgen. Dit betekent dat je aan een kat lang niet zoveel omkijken hebt als bijvoorbeeld naar een hond. Maar toch betekent het niet dat u uw nieuwe kitten helemaal aan zijn/haar lot kunt overlaten. Om kittens gezond te laten opgroeien, is het slim om de natuur een handje te helpen. Maar hoe doet u dat nou precies? Om u een beetje op weg te helpen staan hieronder drie belangrijke tips, die gemakkelijk zijn toe te voegen aan uw woning. Met een klein beetje extra aandacht, groeit uw kitten snel op tot een sterke en gezonde kat.

Kittens shampoo

We zijn allemaal opgegroeid met de kennis dat katten zichzelf schoonmaken. En dat klopt ook. Katten maken gebruik van hun speciale tong, om zichzelf te reinigen. Maar dit betekent niet dat u de natuur helemaal niet kunt helpen, of beter gezegd: ondersteunen. Met een simpele kitten shampoo kunt u er al voor zorgen dat de vacht van uw kitten optimaal is beschermd tegen vuil van buitenaf. Dit houdt de vacht zacht en gezond. Heeft u een langharige kitten? Dan kan het ook slim zijn om de kat periodiek te borstelen.

Voedsel voor kittens

Gezonde voeding is belangrijk voor iedere kat, maar toch hebben kittens behoefte aan speciaal kitten voer. Pasgeboren kittens hebben namelijk andere bouwstoffen nodig dan de volwassenen. Gelukkig staat op de meeste verpakkingen van kattenvoer te lezen voor welke leeftijd de voeding geschikt is. En maakt u zich vooral geen zorgen over welke smaken u moet kiezen. De beste oplossing is gewoon uitproberen. Nét als bij kinderen, zal uw kitten snel genoeg aangeven welke smaken wel en niet lekker zijn.

Speeltjes voor kittens

Veel mensen denken dat speelgoed slechts noodzakelijk is om de kat bezig te houden, maar dit is alles behalve waar. Speeltjes zijn namelijk zeer belangrijk voor de groei en de ontwikkeling van een kitten. Jonge katten zitten immers vol met energie, en deze energie moeten ze ergens kwijt. Hebt u geen speelgoed in huis? Dan zou uw kitten zich kunnen gaan uitleven op de gordijnen of meubels. Om dit te vermijden is het slim om meerdere speeltjes in huis te halen. Je merkt immers snel genoeg welke speeltjes uw kitten het allerleukste vindt. Vergeet ook vooral niet om speeltjes in huis te halen waarmee jullie samen kunnen spelen. Dit is niet alleen goed voor de socialisatie van uw kat, maar versterkt ook de band tussen jullie twee.

Berichten gemaakt 8

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven