Wanneer draag je een stropdas?

Helaas zijn stropdassen een klein beetje uit de mode geraakt. Vroeger, en dan heb ik het over 30-40 jaar geleden, droegen heel veel mannen een stropdas. Maar de laatste jaren zie ik eigenlijk alleen nog stropdassen in combinatie met een volledig pak. Ik weet niet waarom, maar stropdassen worden niet meer gedragen, behalve als je een volledig pak draagt. En dat terwijl stropdassen een fantastisch mooie en nette accessoire zijn om te dragen. Wat zijn dan wel de juiste momenten om een stropdas te dragen? Uiteraard kan dit bij een volledig pak, maar naar mijn mening kan je veel vaker een stropdas dragen. Zo kan je het ook dragen als je alleen een overhemd draagt. Hiervoor hoef je niet ook nog een colbert te dragen. Daarnaast kan een stropdas ook erg leuk zijn voor op een feest. Maar veel mensen denken niet meer aan het dragen van een stropdas, en over wat voor soort stropdas ze moeten dragen. Vandaag wil ik het dus hebben over wanneer en hoe wij stropdassen kunnen gaan dragen. Zo zetten we de stropdassen weer eventjes in het zonnetje.

 

Casual of zakelijk?

Je kunt stropdassen dragen zonder dat je een volledig pak draagt. Een stropdas bij een mooi wit overhemd als je naar school of naar werk gaat is hartstikke mooi. Als je er voor kiest om dit te doen, zorg dan wel dat je een mooie subtiele, slanke, en niet te korte stropdas draagt. Maar te groot en aanwezig, net zoals de stropdassen van Donald Trump, is ook niet mooi. Een mooie slanke, smalle, lange donkerblauwe stropdas kan heel mooi staan op een wit overhemd. Zakelijke stropdassen kunnen wat breder zijn en misschien ook wat meer patronen of kleuren hebben. Zeker als dit in combinatie is met een colbert of een ander soort jasje kan dit heel goed. Ook voor feesten en partijen kan een stropdas heel leuk zijn, maar dan zal ik niet uw meest dure stropdas gebruiken.

 

Breng de stropdassen terug.

Misschien dat we in een korte tijd de stropdassen terug kunnen brengen. Ik ben van mening dat een stropdas heel netjes kan staan, ook in een casual omgeving. Zoals ik al eerder zei kan je prima een stropdas dragen op alleen een overhemd. Stropdassen zijn verrassend veelzijdig dus ik nodig jullie allemaal uit om ze wat meer te dragen. Het is één van de mooiste accessoires die een man kan dragen, dus laten we deze met zijn allen terug brengen.

Berichten gemaakt 8

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven