Op zoek naar een betrouwbare koper voor je moto?

De meeste eigenaars zijn erg trots op hun moto. Het was een langverwachte droom die in vervulling ging en de moto werd dan ook steeds met de beste zorgen onderhouden. Het is vaak een moeilijke beslissing om die moto dan toch te verkopen. Maar eens de beslissing, om welke reden dan ook, genomen werd, is het zaak om zo snel mogelijk een betrouwbare verkoper te vinden. Je moto verkopen aan een correcte en eerlijke prijs en met een minimum een papierwerk, dat wil je natuurlijk het liefst. Dat kan ook, als je via een online platform als osw.be bijvoorbeeld de verkoop van je moto bekend maakt.

Dit is waarom je moto particulier verkopen moeilijk is

Als particulier heb je een beperkt netwerk aan mensen die interesse hebben in moto's. Lang niet iedereen in je omgeving is net zo gek op moto's als jij en het aantal potentiële kopers kun je op een hand tellen. Een advertentie plaatsen dan maar? Daar kun je geluk mee hebben als het op het juiste moment onder de juiste ogen komt, maar die kans is op korte termijn klein. Hetzelfde geldt voor het delen van de advertentie op je sociale media. Het risico is groot dat je erg veel tijd moet vrijmaken voor mensen die naar de moto willen komen kijken zonder dat het tot een effectieve verkoop komt. Vind je wel een koper die bereid is je vraagprijs te betalen, dan staat je nog heel wat administratief werk te wachten. De conclusie is al snel gemaakt dat het particulier verkopen van je moto een moeilijke opgave is.

De voordelen van verkopen via een online platform

Je moto verkopen via een online platform is wellicht de beste keuze die je kunt maken en wel om verschillende redenen. Een dergelijk platform is erop gericht om verkopers direct in contact te brengen met professionele opkopers. Je moet enkel maar je moto aanmelden door alle relevante informatie en enkele duidelijke foto's door te sturen en van dan af doet het platform eigenlijk het werk voor jou. Je moto wordt online geplaatst en krijgt onmiddellijk de aandacht van opkopers die dagelijks op zoek zijn naar interessante koopjes. Vervolgens is het aan die opkopers om een bod uit te brengen. Ook hier heb je weer het voordeel dat je zelf niet hoeft te onderhandelen en dat alleen het beste bod bij jou terecht komt. Ga je akkoord met een uitgebracht bod, dan komt de opkoper de moto bij je thuis ophalen en regelt hij al het verdere papierwerk. Een makkelijkere manier om je moto te verkopen zul je moeilijk vinden.

Berichten gemaakt 17

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven