Het gebruiken van condooms

Het is nog steeds een onderwerp waar veel mensen niet vrijuit over zullen praten: seks. En vrijwel alles gerelateerd eraan. Voor sommige mensen kan het wat beschamend zijn om over te praten, maar dat hoeft helemaal niet! Het hebben van seks is iets wat veel mensen overal rond de wereld doen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat dit op een veilige manier gedaan wordt. Daarvoor zijn condooms nodig. Waarom zorgen condooms voor veiligheid? En hoe vindt iemand de perfecte condoom? Dit blog kan je helpen met het antwoord op die vragen!

Waarom?

Het is ons wel aangeleerd, maar het zal bij iedereen niet even goed geplakt zijn. Het dragen van condooms is uiterst belangrijk bij het hebben van seks. Dit is omdat een condoom als anticonceptie werkt, beschermd tegen Soa’s en ervoor zorgt dat de besmetting van HIV/AIDS voorkomen kan worden. In andere woorden, het dragen van condooms helpt om niet ongewenst zwanger te worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat allerlei ziektes niet verspreid kunnen worden. Het is een excuus dat er gezegd wordt dat vrijen met of zonder condoom heel verschillend aanvoelt, maar dit is niet zo! Er is geen reden om geen condoom te dragen, behalve als een baby toch gewenst is.

De perfecte condooms

Als ik het heb over perfecte condooms, dan betekent dat dat het condooms bestaan die niet ‘perfect’ zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten condooms! Deze verschillen in maat, maar ook in verschillende soorten.

De maat is belangrijk, omdat het niet fijn is als een condoom te los of te strak zit. Als het te los zit, kan het gemakkelijk afglijden en heeft het niet veel nut om een condoom te dragen. Als het te strak zit, kan het afknellen en misschien wel scheuren. De maat van een condoom wordt weergegeven in nominale breedte. Dit is de breedte van de condoom als het plat wordt gelegd. Wil je de omtrek van een penis vaststellen? Dan is een flexibel meetlint handig. Het is bij het vaststellen welke maat bij iemand past niet belangrijk hoe lang de penis is, alleen hoe breed.

Dan zijn er nog verschillende soorten condooms. Er zijn standaard condooms, die precies doen wat wij ervan gewend zijn. Dunne condooms doen dit ook, maar zijn gemaakt van een dunner materiaal. Hierdoor wordt er minder gevoeld dat er een condoom gebruikt wordt. In de derde categorie zijn er condooms gemaakt om de performance van mannen of vrouwen te verhogen. Bij condooms om vrouwen wat te helpen, zitten er bijvoorbeeld nopjes op. Bij mannen zit er in het uiteinde een crème. Deze zorgt ervoor dat de erectie langer duurt.

De meeste condooms worden van latex gemaakt. Er bestaan andere materialen voor mensen met een allergie voor latex of voor veganisten. Condooms worden namelijk met een dierlijk eiwit (caseïne) samengesteld.

Het is normaal als het niet in één keer lukt om de perfecte condoom te vinden, maar uiteindelijk komt iedereen er bij om zo veilig  seks te hebben!

Berichten gemaakt 8

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven